KESTÄVÄÄ HYÖNTEISRUOKAA KESKISUOMESTA

Hyvinvoivat mehiläisyhteiskunnat tuottavat kuhnurin toukkia kesäisin automaattisesti eli niitä syntyy mehiläishoidon sivutuotteena. Toukat ovat proteiinipitoista ravintoa, mutta suurin osa toukista heitetään edelleen pois tai annetaan lintujen ruoaksi. Proteiinipiilaakso-hankkeen pilotissa tietoisuutta kuhnuriruoasta lisättiin sekä kunureiden käyttöä edistettiin videoiden avulla. Videosarjassa kuvataan muun muassa kuhnurien keräämistä sekä kuhnuriannoksen valmistuminen ravintolassa. Yhteistyökumppaneina kokeilussa ovat Komppa-Seppälän tila, Ravintola Sohwi, Ravintola Taikuri sekä Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelija Janita Hämäläinen. Lisätietoa kokeilusta hankkeen loppuraportista.