MITÄ UUTTA HÄRKÄPAVUSTA?

Härkäpapua ja pähkinöitä – setsuanilainen muunnelma

setsuanilainen_1

Ainekset ja valmistusohje

n. 4 dl kypsennettyjä härkäpapuja

vajaa desilitra paahdettuja maapähkinöitä, voidaan käyttää myös suolapähkinöitä

Tee ensin kastike:

3 rkl öljyä ja 1,5 rkl chilikastiketta (esim. Sriracha Hot Chilli Sauce tms.) kuumennetaan hetkinen. Lisätään 3 tl hienonnettua inkivääriä ja 3 tl hienonnetta valkosipulia. Kuumennetaan, kunnes alkavat tuoksua. Varotaan polttamasta. Lisätään 1 tl soijaa, 2 tl sokeria, ½ tl suolaa, 2 rkl paahdetuista seesamsiemenistä tehtyä öljyä, 2 rkl kiinalaista Chinkiang-ruokaetikkaa (saa Aasiakaupasta) (Vinkki: tilalla voi käyttää 1 rkl balsamiviinietikkaa) ja lopuksi 1,5 dl kasvislientä.

Lisää sitten pavut ja anna hautua hetkinen. Huolehdi, että neste ei pääse kuivumaan. Lisää lopuksi pähkinät. Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

 

Äänestä reseptiä e-lomakkeella tai tykkäämällä reseptikuvasta Nojosniemen tilan Facebook-sivulla. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan härkäpaputuotepalkinto.