MITÄ UUTTA HÄRKÄPAVUSTA?

Kala-Palat

KalaPalat_pieni_c

Ainekset

Valmistusohje

4 dl liotettuja ja keitettyjä härkäpapuja

1 pieni sipuli hienonnettuna ja ruskistettuna

3 rkl hienonnettua tilliä

2 kananmunaa

1 tl suolaa tai maun mukaan

mustapippuria

voita tai öljyä

 

Hienonna pavut blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi. (Jos kaupasta saisi valmiina vakumoitua, kuoretonta härkäpapumassaa, olisi tämä resepti vieläkin helpompi!) Sekoita papumassan joukkoon muut ainekset ja tarkista maku. Lisää suolaa ja pippuria, jos siltä tuntuu.

Anna massan levähtää hetki. Kuumenna paistinpannu tai lettupannu. Anna voin hieman ruskistua, mutta varo polttamasta sitä. Lisää lusikalla pannulle noin 5 cm läpimitaltaan olevia ”pihvejä”, muttei kovin paksuja. Paista molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Kääntäminen on hieman haastavaa, joten varaa siihen ohut, leveä ja notkea lasta.

Suosittelen Kala-Palojen lisäkkeeksi kermaviilikastiketta: purkilliseen kermaviiliä lisätään yksi hienonnettu herkkukurkku, ½ sipuli hienonnettuna, 1 rkl tilliä, 2 tl sinappia, 1 tl etikkaa, ripaus sokeria ja hieman suolaa!

 

 

Äänestä reseptiä e-lomakkeella tai tykkäämällä reseptikuvasta Nojosniemen tilan Facebook-sivulla. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan härkäpaputuotepalkinto.