MITÄ UUTTA HÄRKÄPAVUSTA?

Vihis härkäpavusta

vihis

Ainekset

Valmistusohje

Taikina:

6 dl maitoa tai vettä

50 g tuorehiivaa

½ dl öljyä

2 tl suolaa

n. 14 dl jauhoja, vehnäjauhoja tai sekoitus oman mielen

mukaan.

 

Täyte:

2 dl kuivattuja härkäpapuja

2 kasvisliemikuutiota

1½ dl puuroriisiä  

2 isoa sipulia

1- 2 valkosipulin kynttä

2 tl paprikajauhetta

vajaa 1 tl mustapippurirouhetta

1 tl kuivattua meiramia

(halutessasi voit lisätä juustoraasteseosta tai tuorejuustoa)

tarkista suola

 

(2 kananmunaa)

 

 

 

Liota härkäpavut ja kypsennä ne kasvisliemessä.

Keitä riisi ja jäähdytä. Pilko sipulit (tav. ja valkosipuli) pieneksi ja kuullota pannussa. Yhdistä härkäpavut jäähtyneeseen riisiin, sekoita. Lisää kuullotettu sipuli sekä mausteet.Tarkista suola. 

Lämmitä maito (tai vesi) käden lämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää huoneenlämpöinen öljy, suola sekä jauhot voimakkaasti alustaen. Anna kohota huoneenlämmössä ainakin puoli tuntia.

Leivo taikinasta pullia sen mukaan miten isoja piiraita haluat. Litistä pulla ja kauli n. vajaan 1 cm  paksuksi pyöryläksi. Voitele pyörylän reunat munalla tai vedellä ja laita keskelle täytettä. Taita pyörylä kahtia ja paina haarukalla ulkopuolelta reunat vielä kiinni. Anna kohota pellillä n. puoli tuntia (voitele munalla ennen paistoa). Piiraat voi toki myös paistaa upporasvassa mutta myös uunissa niistä tulee myös hyviä. Itse en voitele piiraita ennen uuniin laittoa vaan voitelen ne voisulalla heti uunista oton jälkeen.

Paista 220 asteessa n. 15-20 minuuttia, riippuen piiraiden koosta.

Vinkki: voit käyttää myös kaupan valmista lehtitaikinaa.

 

Äänestä reseptiä e-lomakkeella tai tykkäämällä reseptikuvasta Nojosniemen tilan Facebook-sivulla. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan härkäpaputuotepalkinto.