HAMPUSTA KEHITTEILLÄ KESKISUOMALAISIA INNOVAATIOITA

Hamppupilotissa kehitettiin öljyhampusta maistuvia reseptejä julkisiin ja yksityisiin ruokapalveluihin. Hankkeessa tehtiin myös pienet kierrätyslannoite- ja materiaalikokeilut. Reseptikokeilu osoitti, että hamppu sopii loistavasti ravintolakeittiöihin. Jyväskylässä hamppua pääsee maistamaan esimerkiksi Ravintola Sohwissa osana maukasta hamppukastiketta. Kiinnostavien hamppuelintarvikkeiden kehittely jatkuu Keski-Suomessa. Kannattaa seurata ainakin Hamppumaata sekä Suomen Hampputuotteet Oy:tä. Lisätietoa kokeiluista hankkeen loppuraportista.   

terra_kropattu

Sohwin kevään 2018 kausilistan kuhnuriterra, jossa hamppukastiketta. Täyteläistä kastiketta löytyy myös listan vakioannoksista.  

20180907_153030

Öljyhamppupeltoa. Hankkeessa kokeiltiin hampun lannoittamista kierrätyslannoitteella. Tulos ei ollut vielä näin komea, mutta kokeilua jatketaan seuraavana kesänä. 

maistatus_muokattu

Hamppulasagnen, -pyöryköiden ja kräkkereiden maistatusta Satavuon koululla. Lasagne ja kräkkerit osoittautuivat päiväkoti- ja koululaislasten suosikeiksi.