HERKKUJA JÄRVIKALASTA

Kotimaisen järvikalan suosio kasvaa, mutta edelleen osaa lajeista vaivaa maine ”roskakalana”. Proteiinipiilaakso-hankkeessa haasteeseen tartuttiin yhteistyössä Saarijärven ruokapalvelun ja koulujen kanssa. Saarijärvellä 750 oppilaalle tarjottiin kokeilussa lahnapullia sekä särkikiusausta. Ruoat maistuivat niitä kokeilleille oppilaille hyvin ja lautashävikki oli pientä. Haasteena oli järvikalaruokien pieni menekki. Järvikala näyttää edelleen ujostuttavan oppilaita. Kotitaloustunnilla, jossa oppilaat pääsivät itse kokkaamaan järvikalaa, ennakkoluuloja oli helpompi korjata. Oppilaita osallistamalla sekä tarjoamalla uusia ruokia sinnikkäästi voidaan parantaa ruokien maittavuutta. Positiivisia tuloksia kotimaisen järvikalan maistuvuudesta on saatu esimerkiksi Jyväskylässä. Lisätietoa kokeilusta hankkeen loppuraportissa.

Kala_opetus

Yhden oppilasryhmän valmistamaa kuoretta. Myöhemmin ryhmä harmitteli valinneensa aivan liian pienen määrän kokattavaa ja syötävää.