MITÄ UUTTA HÄRKÄPAVUSTA?

Uunipasta härkäpapurouheella ja tonnikalalla

Harkapapu-uunipasta_pieni_c

Ainekset

Valmistusohje

3 dl härkäpapurouhetta
1 kasvisliemikuutio
3 dl täysjyväpastaa, esim. penneä
 
Tonnikalakastike
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 prk tonnikalaa öljyssä
400 g tomaattimurskaa
1 kalaliemikuutio
1 tl timjamia
rouhaisu mustapippuria
1 punainen paprika
 
Juustokastike
5 dl kevytmaitoa
250 g Koskenlaskija Voimakas -sulatejuustoa
Aloita keittämällä härkäpapurouhetta runsaassa kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Keittoaika on 30 minuuttia. Laita pasta kypsymään kattilaan mukaan, kun keittoaikaa on jäljellä 12 minuuttia (tai katso käyttämäsi pastan keittoaika paketista). Valuta ja kaada voideltuun uunivuokaan.
 
Tee tonnikalakastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuullota ne tonnikalapurkin öljyssä pehmeiksi. Lisää tonnikala ja murustele se sipulin joukkoon. Lisää myös tomaattimurska, kalaliemikuutio, timjami sekä mustapippuri ja anna porista kymmenisen minuuttia. Pilko sillä aikaa paprika kuutioiksi.
 
Tee juustokastike lämmittämällä maitoa kattilassa ja murustamalla sulatejuusto joukkoon. Kuumenna ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut kokonaan.
 
Sekoita tonnikalakastike ja paprika uunivuoassa olevien pastan ja härkäpapurouheen kanssa sekaisin. Kaada juustokastike päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa puoli tuntia.
 
Resepti myös Mallaspulla-blogissa: 
http://mallaspulla.blogspot.com/2018/06/uunipasta-harkapapurouheella-ja.html

 

Äänestä reseptiä e-lomakkeella tai tykkäämällä reseptikuvasta Nojosniemen tilan Facebook-sivulla. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan härkäpaputuotepalkinto.