MITÄ UUTTA HÄRKÄPAVUSTA?

Härkäpapu-bataattimuhennos

Harkapapubataattimuhennos_pieni_c

Ainekset

Valmistusohje

1 pss ( 200 g ) lehtikaalta

 

50 g kevätsipulia renkaina

 

400 g valmista bataattisosetta

 

2 dl härkäpapurouhetta

 

5 dl vettä

 

3 rkl kasvisfondia

 

2 tl kirveliä (kuivattua)

 

1/2 tl rouhittua mustapippuria

 

(1 tl suolaa)

 

1 prk ( 200 g ) yrtti tuorejuustoa 14% (laktoositon) tai vegaanista tuorejuustoa

 

1 dl hienonnettua persiljaa

 

öljyä kuullottamiseen

 

 

 

Ruodi ( huuhdotut, hyvin valutetut) lehtikaalit. Leikkaa suikaleiksi.

Kuullota tilkassa öljyä lehtikaalit, lisää kevätsipulit, kääntele hetki. Lisää vesi, fondi, mausteet, suola sekä bataattisose. Anna kiehahtaa. Lisää härkäpapurouhe, keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes härkäpapurouhe on kypsää. Lisää tuorejuusto, anna kuumentua. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Tarjoile esim. uusien perunoiden, pannulla paahdettujen tomaattien sekä höyrytettyjen parsakaalin nuppujen kera.

Maku paranee jääkaapissa. Joten sopii myös mainiosti leivälle levitteeksi.

 

 

Äänestä reseptiä e-lomakkeella tai tykkäämällä reseptikuvasta Nojosniemen tilan Facebook-sivulla. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan härkäpaputuotepalkinto.