MITÄ UUTTA HÄRKÄPAVUSTA?

Vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat

munakoisopapupizzat_pieni_c

Ainekset

Valmistusohje

1,5 dl Nojosniemen tilan  Hevihärkä -härkäpapurouhetta
 
1-2 munakoisoa
1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä
1 prk Mutti pizzakastiketta
Violifen vegaanista juustoa
basilikaa (tuoretta) ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria

 

 

 

Laita härkäpapurouhe kuumaan veteen likoamaan noin 20 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Leikkaa munakoisot pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Itketä munakoisot suolalla eli laita munakoisosiivut leivinpaperin päälle ja ripottele niiden päälle suolaa. Anna itkettyä noin 15 minuuttia. Pyyhi neste huolellisesti munakoisosiivujen päältä pois.

Kuullota sipuleita rypsiöljyssä, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää joukkoon pizzakastike sekä turvonnut härkäpapurouhe. Keitä kastiketta kokoon 4-5 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Levitä kastiketta munakoisosiivujen päälle tasaisesti. Laita kastikkeen päälle Violifen vegejuustoa (siivuja tai pizzajuustoa). Ripottele päälle vielä pieneksi pilkottua basilikaa sekä oreganoa.

Paista munakoisopizzoja uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ja herkuttele!

Huom! Kastiketta jää yli, jos käytät vain yhden munakoison. Keitä kastikkeen kaveriksi seuraavana päivänä esim. spagettia tai riisiä. Saat täyttävän ja maittavan aterian!

Resepti myös Palasia arjestani blogissa:  palasiaarjestani.fitfashion.fi/2018/07/07/vegaaniset-munakoiso-harkapapupizzat/

 

 

Äänestä reseptiä e-lomakkeella tai tykkäämällä reseptikuvasta Nojosniemen tilan Facebook-sivulla. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan härkäpaputuotepalkinto.