MITÄ UUTTA HÄRKÄPAVUSTA?

Kesäkurpitsa-härkäpapurisotto

risotto_pieni_c

Ainekset

Valmistusohje

1 keskikokoinen kesäkurpitsa tai puolikas valtavasta
 

4 dl kaurahelmiä

2 dl härkäpapurouhetta

1 ltr kasvislientä

jääkaappiin unohtunut juustonjämä

hiukan öljyä paistamiseen

Pilko tai raasta kesäkurpitsa melko pieneksi silpuksi.

 

Valmista kasvisliemi. Kasvisliemi on helpointa valmistaa keittämällä vesimäärä ja lisäämällä sinne kasvisliemikuutioita tai fondia. Innokkain keittää tietenkin liemen itse kasviksista, mausteista ja suolasta ja lopputulos on silloin varmaan parempi. Kauhea homma se tietenkin myös on. Laiskan vinkki on keittää vesi vedenkeittimellä ja laittaa liemikuutiot ja kuuma vesi metalliseen litran mittaan tai kattilaan ja sekoittaa vähän.

Kaada reilusti öljyä pannulle (valitse iso pannu, tämä on iso ruoka) ja lämmitä se kunnolla kuumaksi. Lisää pannulle kesäkurpitsa ja paista kesäkurpitsasilppua vähän aikaa. Lisää kaurahelmet ja härkäpapurouhe ja kääntele koko seosta pari minuuttia pannulla, niin että kaikki vielä jäljellä oleva öljy ja neste on imeytynyt kaurahelmiin.

Lisää vähitellen lämmintä kasvislientä pannulle aina vähän kerrallaan kun edellinen lisätty annos on imeytynyt kauraan. Lopuksi lisää vielä juustoraaste (poista juustonjämästä ennen raastamista mahdollinen home, se on yleensä vain pinnalla, joten juusto sen alla on käyttökelpoista, samoin kuivunut juusto vetreytyy ruuassa).

Vinkki: Ruoka on maistuvaa (ja vegaanista) myös ilman juustoa. Kesäkurpitsan kanssa samaan aikaan pannulle voi lisätä sipulia ja/tai valkosipulia sekä lopuksi sitruunamehua tai valkoviinietikkaa ruokaa maustamaan.

 

 

Äänestä reseptiä e-lomakkeella tai tykkäämällä reseptikuvasta Nojosniemen tilan Facebook-sivulla. Yhteystietonsa jättäneiden äänestäjien kesken arvotaan härkäpaputuotepalkinto.