MITÄ UUTTA HÄRKÄPAVUSTA?

Härkäpapureseptikilpailun voittaja ratkennut!

Proteiinipiilaakso-hankkeen härkäpapuaiheiseen reseptikilpailun voitti monipuolinen, kekseliäs ja maukas Härkäpapu-bataattimuhennos. Onneksi olkoon voittajalle! Härkäpapu-bataattimuhennoksen lisäksi kannattaa testata myös muita alla olevia herkkureseptejä.  

Harkapapu-uunipasta_pieni_c
Harkapapubataattimuhennos_voitto
munakoisopapupizzat_pieni_c

Uunipasta härkäpapurouheella ja tonnikalalla

Härkäpapu-bataattimuhennos

Vegaaniset munakoiso-härkäpapupizzat

risotto_pieni_c
setsuanilainen_1
KalaPalat_pieni_c
vihis_pieni_c

Kesäkurpitsa-härkäpapurisotto

Härkäpapuja ja pähkinöitä  – setsuanilainen muunnelma 

Kala-Palat

Vihis härkäpavusta 

Kehitä maistuva härkäpapuresepti (Finalistit valittu. Kiitos osallistujille)

Proteiinipiilaakso-hanke järjestää kesällä 2018 reseptikilpailun, jossa etsitään maukkaita ja helppoja härkäpapureseptejä. Kuivatun härkäpavun tai härkäpapurouheen tulee olla reseptin keskiössä.

 

Härkäpapu on yksi Suomen vanhimmista viljelykasveista. Sen käyttö ihmisravintona oli pitkään unohduksissa, mutta onneksi kasvi on nyt löydetty uudelleen. Härkäpapu on ekologinen, terveellinen, maukas ja proteiinipitoinen kasvi, joka sopii hyvin monipuolistamaan ruokavaliota. Se on toimiva vaihtoehto esimerkiksi soijalle tai lihalle. Reseptikilpailun tavoitteena on löytää uusia, herkullisia ja helppoja tapoja hyödyntää härkäpapua ja saada se yhä useampien lautasille.

 

Proteiinipiilaakso-hanke valitsee hankkeen nettisivuilla julkaistavat reseptifinalistit. Finalistien valinnassa painotetaan makua ja helppoutta. Kisan voittaja ratkaistaan äänestyksellä heinäkuun aikana. Palkintona on 99 euron lahjakortti Ekoloon sekä Nojosniemen tilan härkäpapuaiheinen tuotepalkinto.

 

Kilpailuun saavat osallistua kaikki ammattilaisista bloggaajiin ja kotikokkeihin. Kilpailuun voi osallistua lähettämällä reseptin tai reseptilinkin sekä mahdollisen kuvan sähköpostilla osoitteeseen emma.k.kynkaanniemi@jyu.fi. Osallistua saa 30.6. saakka yhdellä tai useammalla reseptillä. Herkullisin resepti voittakoon!


Sitran ja Jyväskylän yliopiston Jyväskylän seutukunnasta kestävien proteiiniketjujen ja proteiinikiertotalouden Piilaakso -hankkeessa polkaistaan käyntiin kestävämpi ruokajärjestelmä Keski-Suomeen. Hankkeessa kehitetään keinoja lisätä härkäpavun, järvikalan, öljyhampun ja kuhnurintoukkien käyttöä sekä rakennetaan kestävän maitotilan malli.

sitra